26.8.09

akıllı ol last fm, senden büyük allah var.


utopia
Originally uploaded by nouk|b
sözüm sana last fm,

ellere var da bize yok mu?
yılın hiçbir günü adam gibi çalışmadığın için, bozuk telefon kulübesi muamelesi görmekten hiç mi utanmıyorsun? her seferinde iki elimle tutup sallamam, şemsiyemi kafana indirmem ve hatta seni yere atıp tekmelemem mi gerek? yok yani yaparım da çocuklar aralarında konuşup anlaşmışlar devrindeyiz. orantısız güç kullanmak zorunda bırakma beni, adam ol, akıllı ol yeter.

bak çok ayıp, ben utandım valla.

k u p k a


miss you
Originally uploaded by iloki
belki bir gün bir gramofonumuz olur. bizim olur. evet evet. hadi be şeker. yoksa seda sayan'a çıkarız senle. dünyanın en güzel şarkısını bulduk oysa, diğmi ama?

heybeli'de mehtaba çıkardık hem de. ama sen yapay adalara gidelim dersen külahları değişiriz. al takke ver külah. sana dondurma bile alırım, tamam söz. ben mi? ben karadutlu evetvetvet. çok doğru.

14.8.09

nemelazım


On The Road
Originally uploaded by Monika Stojak/monislawa

bence herkesin kardeşi, teyzesi, amcası ve sayarken yorulacağı kadar kuzeni olmalı. bayramlarda kalabalık ve mutlu bir aileye sahip olmak isteyeceğinden değil de; 45 yaşındaysan, kardeşin yoksa, ailenden kalan kimse olmamışsa bence üzülürsün. yazık hem sana.
ama bayram geliyor zaten, doğru. her gün haberlerde peynirin kilosu, zeytinin çeşidi.

12.8.09

furðufugl


furðufugl
Originally uploaded by Hrefna S

özcan deniz sting yolunda ilerlemeye karar vermiş. böyle bir tavırlar filan, klibini izleyin hak vereceksiniz.petek dinçöz popa bile geçemeden, elektronik müzik girişimlerinde bulunmuş. evde oturup biz de bunları izlemişiz. sonra sıkılıp un helvası yapmışız. konuya komşuya dağıtacak halimiz yokmuş. herkesin bir favori makarnası varmış. kimi için burgu kral iken, kimi de fiyonk makarna üzerine tanımazmış. tüm bu insanları toplayıp uğur yücel'le reklamda oynatmak varmış aslında ama ah işte. bir de herkesin rujunun şekli farklıymış. epi topu iki dudak parçası bu kadar farkı nasıl olur da sağlarmış?

2.8.09

sivasın bi dağları bi de kangalları

ucuz etin yahnisi yavan olur mu olur. yani şu devirde et bulamayanlardan tutup her gün pilava talim edenler topluluğu kuracak değilim. ama pire için yorgan yakılırmış, evet.
hayvanseverliğin sınırı var kesinlikle. ve o sınır eklembacaklılar, parazitler civarına çok yakın.
henüz ismini bulamadığım, dev kangalın minik ve pire dolu yavrusu ile önümüz günlerde bizim balkondan size canlı yayın yapacağız.
şimdilik esen kalın.

1.8.09

nazan öncel'in eski şarkıları


Vespa 150
Originally uploaded by thericyip
okulun açılmasına 1 ay kala, bu 1 ayı sarımsaklasak da mı saklasak, sarımsaklamasak da mı saklasak diye düşünüyoruz ailece. babaannemin arkadaşı leman hanım teyze gibi doktorlara gidebilirim canım sıkıldıkça. mümkün bence.