27.9.08

önümüze gelene bir tekme

önümüze gelene bir tekme oynasak ya yine.
gecenin bi körüne kadar da saklambaç.

eve gelince ananeyaçokacıktım demeye gerek kalmadan yemeğimiz yedirilse. gece kötü bi rüya gördüğümüzde pış pışlanıp uyutulsak. sabah kalkınca bi huzur dolsa içimiz yine.


ama tatil güzel şey. ve evet; önümüze gelene bir tekme.

6 yorum:

bi sandalye çek ve otur. dedi ki...

sabahın köründe çıksak evden it ayağı yemiş gibi gezsek, sonra mahalle/site/apartman maçı yapsak, anne ''yemeğeeee gel'' diye bağırsa ''beeeş dakka dahaa'' desek yarım saat olsa gitmesek, hava biraz daha iyi olunca öğlenin o çatır çatır sıcağı geçince bisiklete binsek, bileklerimiz ipten kesilene ayaklarımızda yaralar olana kadar ip atlasak, yorulunca sessiz sinema oynasak, anne yemeğe çağırdığında ''tokum'' desek ama bakkala gidip buz parmak (hani silindirimsi, alttan diş macunu sıkar gibi sıkınca gelen turuncu -portakallı- dondurma vardı, calibo muydu neydi?) alsak, az biraz daha oturup sabah ikilere üçlere kadar saklambaç oynasak, evin yolunu unutsak.

istersen önümüze gelene bir tekme de oynarız ama o biraz şiddet dolu ya. yerden yüksek ya da adı söylenenin arkasını döndüğü oyundan da oynayabiliriz (:

Adsız dedi ki...

omuz omuza verip önümüze gelene bir tekme oynamanın zevki nerde vardır başka :D
önemli olan o tekmeleri atmak değil vihuu biz geliyoruz hissini tatmaktır dimi dimi.
hadi oynayalım o zmn.

dide dedi ki...

mumlar: o dondurma ne güzeldi ya. hala var sanırım ama ben geçen yedim tadı eskisi gibi değil. önümüze gelene şiddet dolu bi oyun aslında evet. ama ben de bugünlerde biraz şiddete eğilimliyim:)

efe: zaten tekme atılmazdı aslında o oyunda. yani ben atmazdım. koca koca adımlar atıp gülmekten öldüğümü hatırlıyorum bitek.

Hülya Konar dedi ki...

tatil moduna girilmiş evet belli...

kirmizi dedi ki...

büyümeyi sevmedim sanırım

gia dedi ki...

bavulları alıp eve gelmek, ev sıcaklığını hissetmek, yaşamak, tatilin çabuk bitmesi, yatakaneye geri dönme hazırlıkları... ağlamaya yüz tutmuş yüzler.