22.9.08

pirkanis

franssça bana bunu da yaptırdı sonunda. utanarak, kendi kendime teessüf ederek söylüyorum ama evet yaptım. ilkokul 1'den itibaren ingilizce derslerinde kelimenin telaffuzunu törkiş bi biçimde altına yazanları uyaran ben, "öyle yapma öğrenemezsin" diyen ben, yapana yaptırana uyuz olan ben; bunu da yaptım sonunda. gözlerim açık gitmez. iki alemde de pirupak, pek rahat ederim.
zor dil cidden. olanları dışla olmayanları getir gibi bi felsefe benimsemişler. şu an için bilgim yalnız sayılar dahilinde ama her ders benim için bir meydan muharebesi zorluğunda geçiyor. yarınki dersi düşünmek midemi kaynatıyor. burun kıvırdığım almancamı, o güzel dili her gün daha çok özlüyorum.
olgunlar ana baba günü george. kitap alan, satan, pazarlık yapan ohoo. bir sürü genç; hevesli, azimli, umutlu insan kitap pazarlığında. ellerde poşet poşet test kitabı. bi an önce dershaneye yetişme telaşları. yıl içinde sıkılıp, o kitapları çözmeyi bırakacaklarından habersizler. "ama bu yıl çok düzenli çalışcam" diye düşünen zihinler de var, olmaz mı?
daha önce de demiştim, alkım süper bi yer. % 50 indirimde şu ara. 5 kitaba 35 ytl verdim. içten içe, tek taraflı bi şekilde seviyorum kendilerini.
bi de ankaranın o iğrenç günleri başladı. hava ne sıcak ne soğuk. bi yapışkan, bi yapmurlu, bi güneşli, bi bulutlu. ne giysen biraz eksik ne çıkarsan biraz fazla. bütün buluşmalar el mahkum alışveriş merkezlerinde. buluşalım sıkış tıkış.

8 yorum:

dilök dedi ki...

onca harfi yazıp yazıp, sıfatları dahi çoğul yapıp yapıp, fiilleri de gruplayıp gruplayıp böyle bi' rahatlıkla konuşuyorlar ya.(fransızca konuşabilenler size özeniyorum!) çok kolay bi' dilmiş gibi. femineni maskuleni yokmuş gibi.

tyler dördın dedi ki...

kolay tabi :)
dide beybi, sıkma sen canını, ön dö trua katr senk. :) diz nöf demek de çok güzel ayrıca. dix-neuf demek 19 demektir, hı hı evet.

dide dedi ki...

onların her tarafı maskülen olsa nolur allasen dilöküm :))

ayrıca dördın 19 süper bi sayıdır. ama franssçada bi değeri yok bence
bi 15 bi 16 gibi özel bi hali yook :)

tyler dördın dedi ki...

ketröven diz demek hayatımın en güzel diyişidir.
quatre-vingt-dix
allahın 90 ını nası uzatıyolar, 3 kelime, cümle gibi resmen.
bide 4 20 demek 80 :D çok ilginç 4le 20 yi çarpıp seksene ad koymuşlar.
çok ilginç bu ejnebüler :)

Adsız dedi ki...

ay ben de böyle deli olan bi benim sanıyodum.
nöfff demekle keatravağen demekten aldıgım hazzı anlatamam. yasasın dokuz yasasın seksen

tyler dördın dedi ki...

:) oley bize. böle enteresan bişeyi ortak seveni de bulmak en zor şeydir heralde :)

dide dedi ki...

söyleyebilene güzel şey tabi.
yenicem seni fransızça :)

Cansu dedi ki...

Valla o test kitaplarını alıp aldığının üçüncü ayında bitiren insanlarda var, uzakta değil yakınımızda. Ama bu irade meselesi ve herkesin becerebileceği iş de değil maalesef. Öss ve diğer sınavlar her ne kadar bazıları için ezber kalıpların sistemi olarak görülse de durum pek öyle değil.