17.11.08

öyküdeki hareket

ders çalışmaya çalışırken yaptıklarımız hayatımızı belirliyor bence. ben öss travmalarımla boğuşurken deryik' in şu yazısını okumuştum geçen yıl. bahsedilen yazının hayat belirleyici kısmı da şudur ki:
"üniversite diploması yetmez. kendi bölümünüz dışında 2 tane daha alanı da bilerek mezun olmadan, 2 hobi sahibi olmadan burdan çıkarsanız aydın olamazsınız. aydın adam, ders kitabı dışında da bir şeyler bilendir"


bu bölüm çok işlemiş olmalı ki içime bazı şeylerin suyunu çıkarttım. bir insan hem bölümünde başarılı olmaya çalışıp hem de her gördüğüne sarkarsa ve bu insan zaman mevhumu olmayan bir plansızsa; o kişinin ruh sağlığından söz etmek epey güç olur.

bir de akıl var nizam var en kazık sunum konusunu seçmek neden? konuyu beğenmişsindir, aferindir. git bi kitap al, okudur. sonra gecenin köründe kalırsın böyle.

7 yorum:

İsMurat dedi ki...

Alıntı: "....aydın adam, ders kitabı dışında da bir şeyler bilendir...."

Vallahi takdir ediyorum. Ama gel gör ki ezber de ezber. İnan, sadece üniversiteyi gözünde büyütüp canla başla çalışan kendini paralayan arkadaşlara üzülüyorum.

Neyse kariyer yapmak isteyenlere köstek olmayalım :)

Adsız dedi ki...

bu hafta garanti öldün sen :) nnihahah

dide dedi ki...

ismurat: kimmiş o kariyer yapmak isteyen :)
risotto kafa: 1de yatıp 10 kalksam başka şey istemem bak, valla.

Adsız dedi ki...

-ders notunuzu alabilir miyim matmazel?

tyler dördın dedi ki...

çok atladın sağa sola ondan oldu bunlar. ben de aynı sıkıntıdayım. iş hayatı okul sınavları briç kursu arkadaşlarla buluşmalar derken tam 3 haftadır saçımı kestirmek isteyip kestiremiyorum :) yataama yatıp karnımı kaşıya kaşıya dvd seyretmeyi özledim, ayağım üşüyünce çorap giyip yorgan altına girmeyi özledim. bildiğin bi rush hour yaşıyorum 1 aydır. bakalım nereye kadar :)

dide dedi ki...

yarın sınavdan sonra heykelin orda kutlama yapalım bence :)

dide dedi ki...

dördın: ya sağa sola atladım da atlayışlarım güzel atlayışlar. atladğım yerde kaldım. çalıştım, çalışıyorum. ama yoruluyorum işte :(